Яна айны каршыладым

Ринат Рахманович
Яна айны кичтян каршыладым
Кояш, баеп, тэнгя урын бирде,
Хэм йолдызлар беряр-беряр ялтрап,
Мина таба уз курларын койды.

Дулкыннанып уйлар башка корэ:
Ник илебез хэсрэтлэргэ батты?
Боряулэре донья кырып бэрэ,
Э кубесе — кайгыралга катты!

Баш хужалар чорок балык кобок,
Йозэ алмый, койрыклары каткан.
Йозе мэхмур, авызлардан кубек,
Суз тапмастай басып тырып яткан.

Дуслар, миллэттэшлэр, дин кэрдэшлэр
Ельцын киткен, яхшы хужа корсен
Борляшегез! Рэхэт булып китер
Боргэ булыйк. Амин! Ходай бирсен.


октябрь 1998