Катруся

Георгий Корсун
Весна  прийшла, буяють  квіти,
Неба  блакить, сади  цвітуть,
Радіє вся  земля  і  діти
До  школи  з  квіточками  йдуть.
Онучка  Катя  підростає,
Скоро  закінче  третій  клас.
Така  весела  та  ласкава,
Джерело  радості  для  нас.
Але,  щось,  інколи  хворіє,
Сумує,  настрою  нема,
До  школи  йти  скоріше  мріє,
Бо  скучно  їй,  коли  сама.
А  в  школі  вчителька  і  діти,
Там  весело  і  гарно  так,
Зуміла  вчителька  зігріти
Маленькі  душі, цілий  клас.
Катя  у  захваті  від  неї,
Розповідає  повсякчас,
Лілей Леонідівной  своєю
Всі  вуха  прожужала  в  нас.
І  нам  від  цього  спокій  віє
Коли  до  школи  йде  Катруся,
Добро  в  малій  душі  посіє
Від  Бога  вчителька-матуся.

Перша  спроба україньської  мови.  Пробачте!