Туганнарга

Рябина Хат
Кунел тарта туган якка таба
Котэ анда мине туганнар
Мунча яккан,капкалары ачык,
Сагынышып котеп торганнар.

Жыелышыйк эйдэ остэл куеп,
Бэйрэмнрдэ, туган коннэрдэ
Бэхет бит ул бергэлэшеп яшэу,
Туган жирдэ, туган иллэрдэ.

Юл тошмэсэ шалтыратып алыйк,
Минем очен мэнге терэк сез,
Исэн чакта ярдэмлэшеп яшик,
Бер-беребезгэ хяр чак кирэк без.

Хэл белешеп , очрашып яшик,
Без бит кунак фани доньяда,
Бердэм булыйк шулай туганнарым
Яшэсэктэ эллэ кайларда.

Бер бит безнен йорэк сулышлары,
Бер анадан туган балалар.
Сезнен янда гомерлэр озая,
Тозэлэ дэ кебек яралар...

Рэхэт бит яшэу доньяларда,
Туганнарын котеп торганда,
Жырлый-жырлый кайтабыз эле без,
Туган якта алар булганда.