Снегът сънува слънчогледи, Снегу снятся подсолнухи

Дафинка Станева
Снегът отново е превзел
с войски от студ и скръб душата.
Потръпващ в овехтял шинел,
прегръща вятър самотата.

Предали се във зимен плен,
затихват сякаш всички страсти.
И - ручейче под нежен клен -
струи отминалото щастие.

Но пориви със слънчев глас
прогонват в мен войските ледни.
Прозрял нетрайната си власт,
снегът сънува слънчогледи.

11.01.2013