Рильке Р. М. Осень

Владимир Дудка
             Осінь
 
Спадає лист,  спадає,  мов здаля,
із  в’янучих вгорі садів небесних,
він падає із заперечним жестом.
 
І поміж зір німих,  крізь ночі  бездну
В самотність  падає важка земля.
 
Все падає. Ти лиш навкруг поглянь:
В падінні світ впадає в безнадію.
 
І лиш Єдиний здержує  падіння,
Підставивши безмірно ніжну длань