Каламбур на беларускай мове - 48

Леонид Ганчаров
Каламбур матулі свайму сыну

Мароз кійком сярдзіта б'е  ПА  ГАНКУ
І завіруху шле да нас, ПАГАНКУ.
Надзень  шкарпэткі з воўны ты, БО  ВОЎНА
Цяплей, сынок, намнога,  чым БАВОЎНА.

І світэр з воўны ты, сынок, НАДЗЕНЬ,
Ідзеш не на гадзІну, а НА  ДЗЕНЬ.

******
Каламбур матушки своему  сыну

Мороз палочкой сердито  бьёт по крыльцу
И вьюгу шлёт к нам, поганку.
Надень носки из овечьей шерсти ты , ибо овечья шерсть
Теплее, сынок, намного, чем хлОпок.

И свитер из овечьей шерсти  ты, сынок, надень,
Идёшь не на час, а нА  день.