Я мужык-беларус

Дмитрий Хацкевич
Я мужык-беларус.
Пан кампа ды ката.
Русы сам, светлавус,
Рудая барада.

Раней жонка была -
Кудры русыя мела.
Але потым сплыла -
Да бацькоў паляцела.

Церабіў бараду,
Доўга думай, як жыць
Другу жонку знайду.
Ці, сама прыляціць