Пэжым тет

Абубакир Жемухов
Асир Лениным еуакъым,
Лениныр зыуIар – Капланщ.
Лениныр инкассатору щытакъым,
И щхьэфэм иридзынут Асир ар.
Джэгури-гушыIэри къэгьэнауэ,
Асир Лениным еуакъым,
Лениным еуам езым зещIэж,
Абы и фоч зэгуэтым ильар кхъуэшэщ,
Нобэ хъунущ зэрыщытар жыпIэж.
Асир Лениным емыуауэ,
Хьэпсым хейу ирагъэсащ.
Лениным фоч зэгуэткIэ хэт еуами,
Кьурашэм и гуэныхь къищтащ.
Асир льэхъуэщым имыхуатэм,
Дунейм мыкхъэмывэуэ тетынут,
Ар и щхьэм кърикIуам ищIащ губзыгьэ,
Лениныр уби – къыпхэуэнщ?!
Советхэр куэд щIауэ щыIэжкъым,
Генсекыу хъуар хьэм ирагьэхьащ,
Асиррэ сэрэ дызэфIэту дофэ,
Лениныр щIалэжьыуэ щытащ!?
Асир и «пэшым» демократ щIыхьэм,
Ищхам а махуэм кьигьэзэнщ,
Асир зы махуи епцыжакьым вождым,
Абы и портретыр блыным фIимыхауэ фIэлъщ.
Нобэ къэхъеймэ зауэ-банэ,
Тхыль стхынщи зауэм сыIухьэнщ,
Зы часть дыхэхуэм Асир сэрэ,
Абы игьусэу тIасхъэ щIэх сыкIуэнщ!