Я залишаюся сном

Миклош Форма
Станеться ніч за вікном –
Слухай зірок гомін.
Я залишаюся сном.
Світлим в минуле променем.
Того нема, що був.
І, напевно, не буде.
Я його вже забув.
Знаю, і ти забудеш.
Він – лише у віршах,
Як придивитись краще.
Кохати він поспішав
І розгубив все наше.
...Може, тому до зірок
Так часто здіймаємо очі:
В неба, мов у пророка,
Про щастя спитати хочеться...