У страху-великi очi

Валентина Козачук
Вечірня зимова тиша
підкралася сірим котом,
А тіні – злякані миші
ховаються ген під мостом...

Іду по старому місту,
що згорбилось трохи й дріма,
і нового дивного змісту
це місто в пітьмі набува:

В його химерних будинках
примари і духи живуть,
 в отих кривих заковулках
вони павутину плетуть...

Там ходять вампіри і будять
собак і голодних котів.
Всю ніч здригатися будем
під регіт холодних вітрів!!

В старому будинку навпроти
ховається чорна сова.
А он набира повороти
в повітрі велика мітла!

А на мітлі – ой, леле! –
страхітлива жінка сидить,
руками й ногами меле
і швидше ракети летить!

Ховайтеся хто куди може –
пiр`їнкою серце тремтить.
Спаси і помилуй нас, Боже!
Та як в цьому місті ще жить?!!