Прокидаюсь заради тебе

Миклош Форма
Прокидаюсь заради тебе...
Я прокинувся, щоб сказати:
- Не дозволю похмурому львівському небу
Світлий настрій твій зіпсувати.

Я прокинувся передчасно,
Бо повинен устигнути першим
Написати тобі: - Ти – прекрасна!
І у цьому я всіх перевершив.

Я прокинувсь заради того,
Аби ти цим ранком засніженим
На долоні мої поставила ногу,
Прокидаючись млосно і ніжно.

Проведу через вулиці львівські,
Та щоразу підтримаю руку…
 І за що нам щастя так різко
Простягає любов замість муки?..

Ти не чуєш, а Янгол вже поруч.
Прокидайся, моя кохана:
Я про тебе із ним давно вже говорю –
Від світанку до ночі і від ночі до рана...