Зайве

Дюша Веселош
Ти знаєш, але мені все частіше шкода
Того майбутнього, що десь поступово зникає
Усе те гівно - твоя тимчасова згода
Що радіохвилями поміж містами блукає
Я став занадто постійним клієнтом пошти
Колись я стану постійним клієнтом моргу
І пити, на диво, лишилося зовсім трошки.
Хоч я ще залежний від того безкрайнього боргу
Я сів і полинув. І смерть приповзла із півдня
Поставила чарки, посиділи. Потім вляглися
І хай я тій смерті ніколи не буду рівня
Гори воно все пожовклим забрудненим листям.
Настане січень, і ти пригадаєш моменти
Що ляжуть в душі переповненим попелу пластом
І той шоколад, що був тобі замість ренти
І зорі, які на стелі горіли ясно.
Приховане десь у тобі почуття морфеми
В мені викликає лише почуття упадку
Нехай ми не зможем розбити стосунки на теми
Але у нас ще ціле життя до ранку.