Який то шал...

Алексей Бинкевич
* * *

Який то шал, що навіть майбуття
нам не відкрило Золоті Ворота!
Ми йшли, а поруч сунула голота –
шкребла асфальт чоботями життя.

За вікнами сумних особняків
пани сучасні рахували гроші,
фіксуючи прибутки в пухлі зошити,
як зад – ганьбу майбутніх копняків.