Пiсля Коляд

Валео Лученко
 За січнем лютий, вже не сніг, а січка
 насічку нову на долоню доні
 Господь кладе:
 - Приймаєш?
 - Так!
 і дивишся, а що за знак
 отам в долині,
 де Сонце із Меркурієм зустрілись,
 де купідона стріли цілили, встрявали, випадали,
 знов летіли...
 А дні, як шпиці в колесі стрімкім
 зливалися в одне, блищали, сяяли, світили
 як Сонце, як Зоря,
 як аура твоя у люстрі золота,
 як очі після любощів опівдні
 найкращої у Піднебессі жінки...