Первые стихи на башкирском ученицы школы Вознесени

Галина Пашина
самая первая ученица школы Вознесения Гуань Инь раскрывает все новые грани таланта, заложенного Богом-Аллахом-Абсолютом.

Ее первые шаги.

Муратова Венера (Зульфия- в одной из прошлых жизней)

Сокланып карайымда торамын
Кызыл тан,нын, сызылып атканын
Бик яратам мин розанын,
Бэрхэт кызыл сэскэ атканын.
Серем иткэн сактарымда
Кутэрелеп караным hауага.
Ышанысыбыззы аклар осон
Тогро булырга сузлэр бирештек
Онотолмаслык серзэр асаhын hин.
Болоттардан юллар салаhын.
Кондэр сыуык торзо
Ай торондо торло тостэргэ.
Карайымда торам сокланып.
Тулыланып айнын баткан сагына...
Куз курмэстэй йырактарга
Агыла ла болот агыла.
Ник матурым яндарымда булмагас.
Йурэккэйем hине hагына.
Эй АЛЛАМ.РАББЫМ..
Без бит hынаударга тап булдык.

Зульфия Муратова


У нас черный пёс есть там, вот это про него:

Ер эсэбез бай ул безнен.торло емештэр устерэ сазлыкта.
Кышында йокламай ул Безне уз остендэ йылыта.
Себергэ лэ сокланам мин Кар шыгырлай аяк астында
Ник Черныш  кына дерелдэй кеуек
Йылы аш ашамаган сагында.
Бына бер сак иярде ул Газиз агайым артынан
Йомарт агайым куптэ уйламаны
Йылы аштар сыгарып hалды алдына.
Кара куззэрен молдорэтеп
Карап алды шул сак монайып
Шатлыгынан койорогон болгап
Рэхмэттэр эйткэндер могаен