Чекання

Вера Свистун
Порушені мазанки біля доріг.
Тремтітимуть скельця довіку?..
Дашок провалився і стелиться сніг
на глиняну змерзлу долівку.

Занедбане, мохом поросле гніздо,
напіврозвалилось...  Лелече?..
Хитаеться хвіртка, чорніє садок...
Гуртуються пташки...  До втечі?

Прослідки собачі засипані вщент.
Принишкла, куняє доріжка
та вітер в димар зазирає іще,
підспівує спогадам трішки.

За берег вчепився зашерхлий ставок.
Дивниці чекає. Як ми. На Різдво.