рамора нед

Пнупелькин Бульбяшкин
брэд
и ов пара брэд
брэд рамора тун
о рамора нед брэд
аи нест брэд плавула он да?
перипрома - черн, порага, вирд?
ода брэд плавула он да:
гор - брэд?
______________
ор плавула брэд...