3. Слава. Тарас Шевченко

Валентина Агапова
С кем ты, грязная шинкарка,
Сторговалась спьяни?
Где ты, к чёрту, там завязла
Своими лучами?
Иль в Версале рядом с вором
Ты опять при деле?
Иль таскаешься с другими
От тоски, с похмелья?
Наконец, ко мне прижмись-ка,
Да избудем лихо,
И обнимемся миленько,
Да любо, да тихо
Поцелуемся, пошутим,
Да и обручимся,
Моя писаная краля,
Коль уж так случилось,
Что я рядом ошиваюсь.
Ты хоть красовалась
И с хмельными королями
По шинкам шаталась,
В Севастополе блудила
С Николаем вволю…
Только мне плевать на это,
Мне ты, моя доля,
Дай собой налюбоваться,
Дай и приютиться
Под крылом твоим. С дороги
Любо, сладко спится.

Оригинал
Слава
А ти задрипанко, шинкарко,
Перекупко пьяна!
Де ти в ката забарилась
З своїми лучами?
У Версалі над злодієм
Набор розпустила?
Чи з ким іншим мизкаєшся
З нудьги та з похмілля?
Горнись лишень коло мене,
Та витнемо з лиха,
Гарнесенько обіймемось
Та любо та тихо
Пожартуєм, чмокнемося
Та й поберемося,
Моя крале мальована.
Бо я таки й досі
Коло тебе мизкаюся.
Ти й хоча пишалась
I з п"яными королями
По шинках шаталась,
I курвила з Миколою
У Севастополі…
Та мені про те байдуже.
Мені, моя доле,
Дай на себе надивитись,
Дай і пригорнутись
Під крилом твоїм, і любо
З дороги заснути.