Я руки бабцi памятаю

Валентина Тараненко
Здавався лебедем лелека,
А світ – той тільки,- що в вікні.
Стежина до Життя далека,
Вилася в даль на полотні…

В роках – пізнало Життя птаха!
Шлях загадковий по стерні…
Гніздо лелече щезло з даху –
Лишилось зойком у ві сні…

Я руки бабці пам’ятаю…
Голівку пестили мою,
Тепер сама онуку маю,
Та рук тепло їй віддаю…

Мов птаха зліт буття минає
Та ефемерним сном зрина.
 Серденько спогадами крає…
Дитинства росяна трава…