Могущество ребёнка

Марианна Бор-Паздникова
Моћно дете

Моћно дете јесте
које књигу воли.
Срећно оно јесте
кад јој не одоли.

„ У знању је моћ“,
каже моћно дете.
„ У знању је светлост,
а не тамна ноћ!“

(Снежана Дабић - Белград)



Могущество ребёнка –
Желание к книге иметь.
Счастье –
Когда его не одолеть.

Знание – мощь,
И сила ребёнка.
Знание –  свет,
А не тёмная ночь!