Пра дурнога

Анатоль Кудласевич
 Калі свіння забрэша на вавёрку –
 Тады дурны паразумнее.
 Калі засвішча рак, і рыба заспявае на пагорку,
 Тады дурны хоць нешта, пэўна ж,  зразумее?…

 Як жалуды пасыплюцца з вярбы,
 І дзесьці ў моры-акіяне
 Пагойдвацца на хвалях будзе камень,
 А потым камень той травою парасце,
 А на траве распусцяцца нарэшце кветы –
 Тады дурны ў бязглуздай прастаце
 Збіраць паедзе з радасцю на камні тым пярэстыя букеты.
 1995г.