Пляткару

Анатоль Кудласевич
 О, як хочацца вам мяне бачыць вар’ятам –
 Узялі б па сто грам вы на грудзі свае
 За маё нездароўе, пабеглі б дахаты
 Пакусаныя радасцю:”Сонца ўстае!”

 Сонца вашае праўды ўзыходзіць над светам,
 Вы пачулі, што свішча ўжо рак на гары:
 Звар’яцелым нікому не ўбачыць паэта!
 Вы ў разумных пакуль пахадзіце… Да пэўнай пары.
 1995г.