Ватавран хотолас

Виктор Шурыгин
      ВАТАВРАН ХОТОЛАС
   ИЗБАВИТЬСЯ ОТ СТАРЕНЬЯ
 (Лирика пансофийной поэзии)

Яклашкин Морисё, эсё 65 сьулта
Сьамроклох иртрё тесе ан шутла!
"100 сьулти сопатло этем вилет
Пулсан, вол сьамроклах вилет"!

Мана палло Эсё профессор пулни,
Студентсен деканё пулни те асрах!
Посмё аслораххин хыпарне илтни,
Пёр сьул ытларах санран эпё аслорах!

Физиолог эпё, човаш Григорьев профессор
Сьуначё айёнче есьленёччё Чулхулара:
Хутом вой пилёк сьул ГМОНЦ-ГИТОра -
Пелетёп этемпе сьын тытомёсене!

Сьамроклох, шаносьлох туянма,
Войпитиллё пулма систерёп;
Сьирём сьул чакарса сьамрокланма,
Чунхавал хушом майне пёлтерёп!

Пур мехел, сьавонпа усо кур -
Сьамроклантарать вол, ватавран хотарать;
Этем-сьын улёмре самай пуронать -
120 сьула сьитиччен ватолмасор!

28.08.2012.