Якщо хочете дiток. Знову про козу

Мария Погорелова
Захотілося козі -
Сім"ю збудувати.
Надокучило одній,
Хоче діток мати.

Так подумала собі:
"Є чим годувати.
Буде веселіш мені.
Й непогана хата."

Отут виникла дилема
Де ж узяти тата ?
Бо у неї є проблема -
Страшна й старувата.

Стала цапів зазивать,
Хтось бо відгукнеться ?
Бо куди їй вже гулять ?
Може й так найдеться !

Тут хазяїн підійшов
Йому розказала.
Може б він кого знайшов
Так собі думала.

Той подумав і згодивсь,
На її прохання,
Бо й у нього теж колись,
Не було кохання !

І куди б його іти ?
Де його шукати ?
Щоб нормального знайти -
Обійшли всі хати.

Той, якби ще молодий -
На лихо безплідний.
А той зовсім вже старий,
Ні на що, не здібний.

Вже куди тільки не йшли
Збила всі копита,
Аж нарешті вже знайшли,
Дуже знаменитий !

Підвели її до нього,
Буркнув той сердито:
"Застара уже для цього,
Й хоче мати діток ? !

Ви кого це ще привели ?
Страшну й стару клячу!
Не полізу я на неї,
Заплатіть добряче !

І не вздумай пред"являти
Претензій до мене !
Я не хочу тебе знати -
Покладайсь на себе...

Що робити ! Заплатили.
Діждались приплоду.
Двох козочок народила
З його, того, роду.

І живе тепер одна,
Діточок годує.
Допомоги їй нема.
Лиш за тим жалкує -

Що сім"ю вже завела
Й народила в старість.
Краще коли б молода,
Тоді було б в радість...

Якщо діток захотіли -
З молоду їх майте,
Поки є здоров"я й сили,
То ж не зволікайте !