Дiдове лiто

Анатолий Павленко
Знов  павутинки  заплутали  віти,
Шле  небо  людям  тепло.
Кажуть,  на  землю  то  бабине  літо
По  листопаду  прийшло.

Люди,  та  всі  ви  осліпли  неначе,
Де  ж  безкінечність  життя?
Як  же  могли  ви  такого  не  бачить:
Йду  я,  а  поруч – дитя.

     Дідове  літо,  дідове  літо...
     Швидко  онука  зроста.
     Дідове  літо,  дідове  літо –
     Вічності  пісня  свята.

Листя  все  пада,  і  пада,  і  пада,
Наче  хвилини  життя...
Їх,  кольорові,  збира  собі  радо
Мамі  в  букетик  дитя.

Ми  свої  знов  повертаємо  роки
Ті,  що  сховались  в  імлі.
І  молодіємо  самі,  допоки
Наші  онуки  малі.

     Дідове  літо,  дідове  літо...
     Швидко  онука  зроста.
     Дідове  літо,  дідове  літо –
     Вічності  пісня  свята.