Пiду босонiж

Мантихора
Піду  босоніж  аж  до  сходу  сонця,
Дарма  що  вкриють  слід  криваві  роси.
Лютує  заметіль  в  гірчичних  косах,
Та  ще  надія  жевріє  на  донці
Життя,  що  геть  розтрачено  на  досвід.

Піду  босоніж  -  хай  земля  здригнеться,
Моєї  люті  так  і  не  пізнавши.
Твого  гіркого  хмелю  скуштувавши,
Не  встояла  душа  моя  фортеця  -
Вкриваю  пам`ять  квітами-канзаши.

Піду  босоніж...  Грудень  на  порозі:
Всипає  шлях  знеціненним  камінням.
Кому  свічки,  кому  тепло  каміну,
Мені  ж  -  аби  не  сталося  в  дорозі
Лихого  вітру  в  неприкриту  спину...

(09.11.2012)