Э. Дикинсон. 15. The Guest is gold and crimson

Ольга Денисова 2
15

Гость золотой, багряный,
Опаловый - на нем
Камзол из горностая
И пестрый капюшон.

Он к ночи в город к нам
Заходит – в каждый дом,
А утром, коль успеем,
То след его найдем,
Где чибисы на взморье,
Где жаворонка звон.
7.11.2012




15

The Guest is gold and crimson —
An Opal guest and gray —
Of Ermine is his doublet —
His Capuchin gay —

He reaches town at nightfall —
He stops at every door —
Who looks for him at morning
I pray him too — explore
The Lark's pure territory —
Or the Lapwing's shore!