Безнадзейнае. Безнадёжное

Надежда Верас
                стихи на белорусском языке
               

                Рахманыя хмары плылі над ракою
                І позіркам сумным віталі зямлю…
                Чаму не шукаю больш я супакою,
                Навошта я Вас безнадзейна люблю?!

                Куды мне падзець мае мроі, жаданні,
                Як мне абяцаць  сабе ранак без Вас?
                Я сонца не бачу, маркотным змярканнем
                Мне доўжыцца дзень і губляецца час.

                У чым ратаванне ад гэтай спакусы?
                Якія шляхі зноў да Вас прывядуць?
                Не думаць, не марыць пра Вас зноў я мушу…
                А хмары кахання па небе плывуць….