В дерце д ряве

Игорь Голомозый Украина
На горбку – хатинка,
До хатинки стежка
В”ється аж до тину,
Начебто мережка.

Під хатою – спизьба –
Сидять дід та баба.
У дворі – травичка,
Ромаки, кульбаба.

За двором – криниця –
Відерце діряве –
Витіка водиця
На траву кудряву.

Прийшли каченята
Спеку притупити.
Качур та качиха
Теж хотять попити.

У дворі приємно
Пахне абрикоса.
В діда – білі вуса,
В баби – сива коса.

У Києві дітки,
Онуки зростають.
Під хатою баба
З дідом доживають.

На балконі діти
Голубів годують.
На горбку старенькі
У двох не горюють.

Ось так і померли
Разом, дід та баба.
У дворі могилки –
Поросла кульбаба.

Бур”ян засів стежку,
Повалилась хата.
Не весела доля –
Перша, чи десята.

Бачив я учора –
Теж сидять старенькі,
Біловусий батько,
Сивокоса ненька.
*****