Зима

Игорь Голомозый Украина
Україно моя рідна –
Поля побіліли,
У краї чужі, далекі
Ключі полетіли.

Крига озеро зкрижила –
Мороз, завірюха.
Ноги в валянках померзли,
А у шапках вуха.

Десь у лісі вовк голодний
В місяць завиває.
Місяць світить та не гріє,
Холодно кусає.

Снігу випало по пояс,
А де – по коліна.
Білий дим, гарячі печі,
Хліб, вогонь, поліна.

Сидить батько Голомозий
З сином коло печі.
Мати порає худобу,
Донька гладить речі.

Сіли їсти – помолились,
Господа згадали.
Не голодні, в теплій хаті
Спати полягали.

Вранці встали, одяглися,
На коліна стали.
За усе в молитві дяку
Господу складали.
*****