Демер

Джарият Магомедова
               

Лезги хуьруьн йифен майдан,
Тамададин гъиле - лаш,
Гурлу межлис, зуьрне, ч1агъан,
Далдамдин ван - ша тамаш!

         Припев:
 Гат1унзава хуьре  демер
 Ша, гадаяр, рушар иер,
 Ша, таниш жен таяр-туьшер,
 Хкадардай ийин кьуьлер,
 Ачухарин рик1ин сирер!

Мет чилиз яз демин юкьвал
Гадар жезва зирек «лекь»,
Гагь къекъвезва ам т1уп1арал,
Пелел нур гуз алаз гьекь.
         
           Припев:
 Худда ава хуьруьн   демер
 Ша, гадаяр, рушар иер,
 Ша, таниш жен таяр-туьшер,
 Хкадардай ийин кьуьлер,
 Ачухарин рик1ин сирер!

Цававай варз гъетерни кваз
Гьейран хьанва лезгидал:
-Кьуьла, жегьил, кьил виневаз,
Звал атурай ивидал!
         
       Припев:
 Худда ава хуьруьн демер
 Ша, гадаяр, рушар иер,
 Ша, таниш жен таяр-туьшер,
 Хкадардай ийин кьуьлер,
 Ачухарин рик1ин сирер!

Рушар вилер жуьтер-жуьтер
Элкъвезава, гада, вал?
«Низ эвердат1 кьуьлуьк?»-рик1ер
Къудгъунзава, къачуз къал.
      
Припев:
 Худда ава хуьруьн демер
 Ша, гадаяр, рушар иер,
 Ша, таниш жен таяр-туьшер,
 Хкадардай ийин кьуьлер,
 Ачухарин рик1ин сирер!