ближче

Аня Бабичева
ні, ти навіть не здогадуєшся як мені від тебе далеко
як далеко до твоїх обійм та поглядів випадкових
як дивно коли вже не видно ні снів ні лелек
у подвір*ях наших ранкових
ні, ти навіть не маєш гадки як дивно не мати тебе в кишенях
не мати тебе у сумці у шафі у дверях десь у вікні
як дивно не відчувати запах та важкості у легенях
ні хрипу ні кашлю ні тіла на дні
ні, ти навіть не думай що все це погано та гидко
ні, ти у снах у мені у серці
та нажаль у вікні, ба - ніде не видко
закриті між нами кордонами дверці
так, ти чекатимеш поки мій потяг приїде
поки автобус зупинить своїх невгамовних коней
а я зачекаю аж поки місяць не зійде
аж поки не буде в суцільній повні
а ти збережеш подихи та мовчання
обличчя зігріті та руки що вічно холодні
ні, ти не зійдеш як місяць у довге важке чекання
не загубишся знов в міжкордонній безодні
я малюю для тебе якісь чудернацькі руки
дивні плакати стіни птахів та небо
та надішю листа де мого голосу звуки
підійдуть якомога ближче до тебе.