Дома краще

Людмила Дзвонок
Осінній холод? Мерзнути не стану -
Я з посмішкою навкруги погляну,
Не стану думати, що відбулося.
Комусь ще гірше за мене жилося.

Ось потяг вже підходить. Їду. Нащо?
Там, десь за обрієм, напевно, краще!
Обставини нові і інші звички...
Мені не холодно - є рукавички!

У поїзді все суди-пересуди,
Надіються, що краще далі буде.
А це ж куди я у вікно дивлюся?
Поки не пізно ще, назад вернуся!

Туди, де жив, зростав, де рідні стіни,
У коло любих друзів і родини!..
Осінній холод вдома? - Та нізащо!
Зійду із потягу, то буде краще!
                26.10.2012