Э. Дикинсон. 111. The bee is not afraid of me

Ольга Денисова 2
111

И пчелку не пугаю я,
И к бабочке я вхожа;
Встречает радостно меня
Народ лесной пригожий.

Приду – и громче смех ручья,
И ветерки шалят.
Зачем серебряный туман
Мне застилает взгляд?
17.10.2012




111

The  bee is not afraid of me,
I know the butterfly ;
The pretty people in the woods
Receive me cordially.

The brooks laugh louder when I come,
The breezes madder play.
Wherefore, mine eyes, thy silver mists ?
Wherefore, O summer's day ?