Каламбур на беларускай мове - 35

Леонид Ганчаров
 Каламбур аб вандроўках беларускага  дзядулі ў  сне



 Не быў ніколі за мяжою я НАЯВЕ,
 Не спачываў ні на Суматры, ні НА  ЯВЕ.
 У сне наведаў  Чад разок, УГАНДУ - РАЗ,
 І ноччу кожнаю лятаю Ў ГАНДУРАС.


 *****
 Каламбур о путешествиях белорусского дедушки во сне

 Не был никогда я за границей наяву,
 Не отдыхал ни на Суматре, ни на Яве.
 Во сне навестил Чад разок, Уганду - раз,
 И ночью каждою летаю в   Гондурас.