На Палессе

Вера Осыка
У далёкiм краю, на Палессе
Дзе балоты i пушчы шумяць,
У маёй вёсцы гучаць беларускiя песнi
Вось, туды я люблю кожны год прыязджаць.

А за вёскай, мне мiлай, рачулка цячэ
Вада у рэчцы цяпер ледзяная,
Але мабыць там рыбу усё ж ловяць ящчэ
Эх, скажу вам -смачная якая!

Iдуць гады i з вамi мы старэем
На небе хмары, залатая восень на двары,
Але ж радзiмы край нам нашу душу грэе,
Калi над вёсачкай, вясною, пралятаюць журавы.


(На белорусском языке)