До всiх я звертаюсь

Надежда Рубинская
Розправлені крила і можна злітати.
 Спочатку додому, до рідної хати.
 Де квіти найкращі, де зичили долі.
 Де крилам моїм вже не буде неволі.

 Та ось пролітаю над краєм я рідним,
 Його не впізнати – занедбаний, бідний.
 Що сталося, люди? Що сталося з нами?
 Чому ліс наш цінний вивозять дровами?

 Де степ наш сьогодні, красою багатий?
 Місця заповідні палають багаттям!
 Чи може байдужа нам нинішня днина?
 Чи буде в нащадків до їжі хлібина?

 До всіх я звертаюсь, бо маю це право.
 Що кожен з нас може, не зробить держава.
 Хіба нам потрібна у хаті руїна?
 Одна у нас ненька, одна Україна.

 Я щиро всім вдячна, хто десь на дозвіллі,
 Хоча б не забруднює наше довкілля.
 Бо вчинок маленький врятує багато.
 Робіть такі вчинки! Від серця. Завзято.

                2008