Васiлькi, Валошкi...

Ирина Беларусова
ВАСІЛЬКІ, ВАЛОШКІ....

Васількі, Валошкі -  кветачкі старонкі...
Сінева пялесткаў убрала ў сябе
Фарбы неба, возера  і вачэй людзей...
У жытневым полі - прыгажосць і сінь,
Хлопцаў называюць у нас-Васі-Васількі...
Побач  з  васількамі - белыя  рамонкі,
І яны таксмама - кветачкі  старонкі.
Кружыць бусел белы над кветкавай  хваляй,
Дабра  ен  жадае Радзімаму  Краю.
Васількі, Валошкі - кветачкі Радзімы...
З вамі мае сінія - я душой  адзіна.

10.10.2012г.