Зад тънка пелена мъгла...

Марианна Бор-Паздникова
Зад тънка пелена мъгла,
прикрили се от чужди взори,
край нас планинските била
пробягват горе.

Вълните охридски блестят
и ме люлеят.
В мен спомените дирят път,
сърцето пее.

Когато на скалата бях,
в храма ”Канео”,
тогава вятърът отвя
и болки стари.

Ветрец  лек езерен,
а върна в мен
Любов и Вяра.

*Перевела на болгарский Дафинка Станева