Крутi яйця

Надежда Рубинская
Яйця варені й сирі посварились знову,
 Тема суперечки ця кожному відома.
 «Ми круті та головніші, – варене волає, –
 Без нас жодної події в світі не минає!
 
Люблять нас, беруть в дорогу, додають в салати.
 І, між іншим, на Великдень будуть прикрашати.
 То ж кажіть хоча би що: вам до нас далеко.
 Як комасі, що повзе, до птаха лелеки.»

 «Ціну знаємо собі, – сирі яйця кажуть, –
 Сумніву навіть немає: нас частіше смажать.
 Тільки ми, до речі, здатні продовжить породу
 І висловлюємо ми протести народу!
 
Курка нас несе, не вас, в тістечках ми, в кремах.
 П’ють нас знатні співаки, не кричіть даремно.
 Бо якби нас не було, ви б не вихвалялись
 І заслугами своїми так не хизувались.»

 Дуже часто по життю: хто себе крутим вважає,
 Завдяки кому такий – геть не пам’ятає.

                2012