Випадок у лiкарнi

Надежда Рубинская
Довгий час Панько у комі
 Лежить як колода.
 Біля ліжка Агафія
 Скиглить та виводе:
 
«Нащо ти мене кида-а-єш?
 За що такі му-у-ки?»
 Плаче й плаче бідолашна,
 Заламує руки.
 
Кум Тимко зайшов провідать,
 Затримавсь в палаті.
 Утішаючи промовив:
 «Гарна ти в халаті.

 І якщо, борони Боже,
 Смертна це година,
 Та-а-к вбиватися за ним
 Ти вже не повинна.

 Як стемніє, я прийду
 Помагать по дому…»
 Тут Панько заговорив,
 Пройшла його кома:
 
«Чув я все: що ти тут плів,
 як скиглила Гапка.
 Мушу вас розчарувати:
 Кома – ще не крапка!»

            2012