Театр вол - тёватош

Виктор Шурыгин
   ТЕАТР ВОЛ – ТЁВАТОШ…

Тёваттор=вылявош – тёветёш=тёватош!
Сан  мён тюмелле, тёвёлемелле
Ку хутёнче?  Хаваспах «тёвмелле» -
«Юрлавпа ташлав тёватош»!

Сьак "Юрлапа ташлав тёватошне"
«Оперопа балет театорё» тесен,
Чакарать човашри чунховатне. -
Янорать тёватарло, тёввине лексен!

Тёвёлентёр-тёшёлентёр санра
Комол-сипет тата самай чун ошши!
Човашсене те савонтар, ара,
Пул эсё йышлохра хастар чун усьсьи!

"Синкеревлё тёватош" Портта
Кёсьтенкки ячёллё. Сьавонта
Ёсьлекен Валери Яковлев режиссёрё,
«Театр» выронне «вылявошпа» килёшмерё!

«Патак вол» терё, «вылявош» сёмне хаклакаласа:
«Патак сьитерет, патакпа ховалё.
Мёнле патакла сьав пулма пултарё,
"Теартопа" хонохтарно пёлтерёше човашлатсан?»

Сьаплах тупончё тепёр чипер сомах
Човашлах-ське «театр» сомахранах.
"Сёмак" вол – «сомах», сём акать пур сомах.
Йышонар човашла «тёватар-тёватош» сомахах.

Товатош-тёветёш тёвет=тёвёлет
Сьынри остонра сонарсем пурносьран.
Тёветёш вылявсьисен ёсьё-хёлё хютерет,
Хотарать куравсьосене тёлёрлё анасран!

Човашсем, чёлхе совавсьисем! Човашар
Чёлхери пархатарсене торошса воратар!
Мёнлерех чёлхе тасине палортар!
Тата шутсор пуяннине-анлине котартар!!!

14.04. 2012.