Попросити хочу я у Бога

Анатолий Павленко
Попросити  хочу  я  у  Бога
Сонячного  неба  для  землі.
Попросити  хочу  я  у  Бога
Людям  всім  достатку  на  столі.

А  іще  я  попрошу  у  Нього
Для  душі  коханої  тепла,
В  квітах  їй  життєвую  дорогу,
Вдача  щоб  незрадною  була.

Лиш  просити  я  не  стану  в  Бога,
Хай  життя  як долю  ни  псує,
Для  самого  себе  а  нічого –
Все,  чого  я  вартий,  Він  дає.

---