Що ж там розлито, у прозорiм ранку?

Борис Смыковский
Що ж там розлито, у прозорім ранку,

В тумані тихому, що стелиться від ґанку

Униз до річки, в шелесті дібров,

Що сиплють листом мертвим тихо знов ?

Мотивами забутими любов

Торкає серце боляче і тонко,

Згасає серпень мерехтливим сонцем...

Прозорий сум лягає на чоло,

Неначе літо догора востаннє...