А то так...

Людмила Дзвонок
Незалежність. Гуде свято, співають на сцені,
А на розі жебраки з копійкою в жмені,
Тому й думки в голові: для чого це свято,
Коли бідних нескінченно, наймитів багато?

Незалежні, розумію, від інших народів,
Та невже отак хотілось жити на свободі?
Лиш почуйте, що говорять підлітки і діти,
Таке слово "різнобарвне", не можу вмістити!

Де поділася душа, куди полетіла,
Та, що вміла цінувати, вбогого зігріла?
Незалежні... Ви спитайте, для кого це свято,
Коли злидні по країні, немазана хата?..

Незалежність... Оця радість на одну-то днину?
Краще б гроші, що на свято, віддали дитині!..
Святкували б, коли були радощі у всьому,
А то так, сьогодні свято, завтра місце грому...
                24.08.2012

P.S. Захотілося царя - відійшли від Бога -
Понівечена душа - отака й дорога.

Українська Біблія, 1 Самуїла, 8 розділ.
Русская Библия, 1 Царств, 8 глава.