Югалтулар-табышлар

Разина Кинзябулатова
Югалтулар,иркэм,кыен икэн,
Таптым гына диеп торганда.
Югалтулар ай-хай авыр икэн,
Уз иннэрен татыр чакларда.


Табышларын ай -хай лэззэт икэн,
Ометлэрэн эгэр акланса,
Табышлар да каргалалар ,
Ометлэрен салып тапталса.



Табышларын-шатлык икэн,
Тик укенеч,сонлап анланса,
Йорэклэрен сыкрап елый икэн,
Чит куллардан табыш урланса.



Тик шулай да:
Каргама син табышларны,
Сыгылма син,югалтсан,
Уйла:ничек булыр иде,
Ботенлэй ук эгэр тапмасан?..