ЗОО... Азбука... Утконос

Владимир Потаповский
        У Т К О Н О С


Австралийский  Утконос  –
Вот  те  нА!  –  яичко  снёс!

     Тайно,  по  ночной  поре.
     Не  мечом,  не  по  злобЕ  –
     Снёс  яичко  он  в  норе.
     Тихо.    Мирно.    Сам  себе.














...