Врятуймо Дн про

Владислав Кернис Амелин
Вже не реве Дніпро широкий...
В полоні там його вода...
І не такий він вже глибокий...
Його пощухли берега...

І велич вся його пропала...
Вода ледь, ледь чомусь біжить...
Бо ГЕС кільцем опоясала...
І наш Дніпро в багнюці спить...

Вздовж берегів ростуть дерева...
Болотом все смердючим тме...
Колись Природи вірна схема...
Підступні збої вже дає...

Дніпро я бачу скоро втратим...
Як що і далі, так піде...
Що дітям ми своїм покажим...
Дніпра не буде вже ніде...

Він з карти України зникне...
Піде назавжди в забуття...
Гучний Дніпро коли наш стихне...
Прийде тоді в наш дім біда