Село

Алла Мисяк
Як я люблю рідне село ,
Хати в садах зелених,
Покоси хліба на полях,
І квіти , що цвітуть в дворах.
Ті явори , що понад шляхом,
Гніздечко ластівки під дахом,
Шалений вітер із дощем,
Шкуринку хліба із борщем.
Ту бджілку , що несе  медок,
Духмяний запах із пасок.
Червоні ягоди калини,
Дівочу косу до коліна.
В кутку ікони в рушниках,
Соління з діжки в погребах.
Родину дружну за столом,
Простеньку лавку під двором.
Ту тінь, що пада від горіха,
І внука , що росте для втіхи.
Ще й пташку , що співа у небі.
Щось кращого мені не треба!
Бо я люблю рідне село,
Хати в садах зелених,
Покоси хлібі на полях,
І квіти , що цвітуть в дворах.