Бронислав Май. Только тогда

Глеб Ходорковский
        Бронислав Май.

        ТОЛЬКО ТОГДА...

     Глеб Ходорковский.

        Только тогда, когда ты примешь всё, сознавая
        что именно это и есть ВСЁ, и что ни на что
        нЕчего ни надеяться, ни умолять,ни ждать - только тогда
        осознав
        ты можешь надеяться на НЕЧТО. Но
        не раньше.


                *   *   *


       Bronislaw Maj
[DOPIERO]

Dopiero, gdy to przyjmiesz, wszystko, wiedzac
Ze to wlasnie jest Wszystko i na nic juz nie
Masz czekac, liczyc, blagac, dopiero z ta
wiedza –
Mozesz miec tak zwana nadzieje, ze Cos. Lecz
Nie wczesniej.